Ocenjevanje živilskih in rokodelskih izdelkov za pridobitev znaka kakovosti Okusi Rogle

25. mar. 2025
V torek, 18. marca 2025, je v Hotelu Dobrava v Zrečah potekalo prvo letošnje ocenjevanje izdelkov za pridobitev znaka kakovosti Okusi Rogle. Strokovna komisija Akademije Izvorno slovensko, ki so jo sestavljali prof. dr. Janez Bogataj, dr. Tanja Lešnik Štuhec in mag. Marlena Skvarča, je ocenjevala 68 izdelkov v kategoriji pridelki, živilski izdelki in pijače ter 15 v kategoriji rokodelski izdelki.

Veseli nas, da je svoje izdelke na ocenjevanje prijavilo kar 24 lokalnih ponudnikov. Številni raznoliki izdelki so strokovno komisijo prepričali s svojo kakovostjo, uporabo lokalnih sestavin in celostno ponudbo. V kategoriji živilskih izdelkov so prevladovala vina, penine, žgane pijače, vložnine, med in izdelki iz čebeljih pridelkov, v kategoriji rokodelskih izdelkov pa usnjeni, leseni, pleteni ter kvačkani izdelki. Kakšni so bili rezultati ocenjevanja, bo znano že zelo kmalu.

Logo_Okusi Rogle_Kakovost

Naslednje ocenjevanje za pridobitev znaka kakovosti Okusi Rogle bo potekalo junija 2025, ko se bodo pri gostinskih ponudnikih ocenjevale jedi in pijače.

Ocenjevanje Okusi Rogle 2025 - komisija pri pregledu

Kaj so Okusi Rogle?

Okusi Rogle so blagovna znamka, ki združuje različne lokalne ponudnike prehranskih izdelkov, pridelkov in pijač, jedi, rokodelskih izdelkov, kulinaričnih prireditev ter turistično obarvanih doživetij Turistične destinacije Rogla-Pohorje. Zagotavljajo uživanje v tradicionalnih jedeh in pijačah ter poudarjajo pomen rokodelskih izdelkov in običajev, ki v sodobni preobleki predstavljajo neprecenljivo vrednost lokalnega okolja.

Ocenjevanje Okusi Rogle 2025 - izdelki

Blagovna znamka Okusi Rogle je del Mreže Izvorno slovensko, ki povezuje 14 destinacij z znamko vzpostavljeno po modelu Izvorno slovensko.